A blogról

A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium Könyvtárának blogja.

Válaszd meg a házi feladatod!

Könyvtárunk katalógusa

Fotóalbum

Hozzászólások

  • SZGyAKönyvtár: @Mezei Blanka: Kedves Blanka! Kérem, az konyvtar@szgya.hu címre írja meg, milyen könyvről van szó ... (2021.02.12. 09:25) Szavalóverseny a könyvtárban
  • Mezei Blanka: Érdeklődnék, hogy ha esetleg véletlen nálam maradt volna egy, a kétezres évek elején kölcsönzött k... (2021.02.12. 09:12) Szavalóverseny a könyvtárban
  • Penzkeresesaneten12: Internetes pénzkeresés - Weboldal építés / Cikk írás / YouTube, Instagram Marketing/Fordítás [Nem ... (2016.08.31. 19:54) Újra iskola!
  • Michelle Debreczeni: a megoldása ennek a totonak mi lenne? (2015.11.29. 10:38) Olvass velünk totó
  • h_zs: Gratulálunk innen a Veres Pálné Gimnáziumból. Különdíjasainkat szívesen látjuk egy napra a mi köny... (2013.05.06. 08:44) Megvannak a nyerteseink :)
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Újdonságaink

2010.11.29. 14:52 blankanéni

 

Könyvtárunkba sok szép új könyv érkezett, ezekből szeretnék egy kis ízelítőt adni Nektek!

Ismeritek például a csángókat? Most közelebb kerülhettek hozzájuk Meséiken keresztül, ha elolvassátok a Csángó mesék című gyűjteményt. Pusztina, Gorzafalva, Szabófalva és más csángó település nevének eredete színes, naiv mesevilágon keresztül tárul elénk, amelynek Szent Péter, Szent István és Hunyadi Mátyás éppolyan szereplője, mint az egyszeri csángó parasztember vagy a csíksomlyói zarándokok. Gazdag Erzsi Mézcsorgató című kötetében óvodából ismert versek és mesék köszönnek vissza ránk. A már régóta sokat kölcsönzött Sven Nordquist művek számát gyarapítja a Pettson karácsonya című újdonság, mely az ünnepi készülődést mutatja be. Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Persze , ha Findusz  is segít, mindez nem olyan egyszerű…

Ismerkedjetek meg Kalliszté szigetével! Nem lesz egyszerű, mert ez a hely egyetlen térképen se található. Különös lények élnek itt együtt az emberekkel: kentaurok és küklopszok, faunok és nimfák, szfinxek és szirének, nem is beszélve a régi görög istenekről... Itt lakik Villámhajigáló Diabáz, Szakács Eszter hőse is... A sziget lakóival számos izgalmas és humoros kaland esik meg. Zeusz palotájába például turistautakat szerveznek, és megtudjuk, miként indult be Dr. Aszklépiosz állatkórháza. De mi történik, amikor ellopják Hermész szárnyas sapkáját? Szeretik-e a sárkányok az ánizspálinkát és a rebarbarás süteményt? Kikből lesznek Kalliszté első kísértetei? Megjavulhat-e egy gonosz boszorkány? A klasszikus görög mitológiát háttérként használó mesékből minderre, és sok másra is fény derül. A könyvet Molnár Jacqueline illusztrációi díszítik. Ha most ízlelgetteik az olvasás örömeit, az olvasólétra sorozat újabb darabjai közül válogathattok. Az ügyes elsősök A három kisbarát kalandjaiba bonyolódhatnak. A nagyobbak belevaló lányokat ismerhetnek meg hét történetben és izgulhatnak a focisták életén. Kölcsönözzétek ki, és faljátok fel egyedül a Lánytörténeteket és Flóri, a gólkirály kalandjait!

Láttál már képregényt a könyvtárban? Ugye még nem sokat! Most Amerika felfedezésének történetével ismerkedhetsz meg. Főhőse így mutatja be magát: „Geronimo Stilton vagyok, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője. Szívesen mesélek nektek magamról és az Egér-sziget többi lakójáról, valamint küzdelmeinkről a fondorlatos kalózmacskák ellen. Ezek az egérfogók állandóan azon mesterkednek, hogy a múltba visszatérve megváltoztassák a történelem menetét. Most éppen 1492-be mennek, Spanyolországba, ahol Kolumbusz Kristóf, a híres tengerész arra készül, hogy az óceánon nyugat felé hajózva jusson el Indiába, és bebizonyítsa hogy a Föld gömbölyű.”

A Mi MICSODA Junior sorozat tagjai közül is beszeretünk néhányat. A Posta, a Kisbaba születik és Az emberi test című kiadványokból számtalan kérdésre választ kaphatsz! Ki üríti a postaládát? Miért dolgoznak a postán nyomozók? Hogyan lesz a gyerek? Miben különböznek egymástól a lányok és a fiúk? Hogyan fejlődik a baba? Miért dobog a szíved? Mi tartja a testedet? Hogyan mozog a tested? Hogyan lélegzel? Miért leszel éhes? Mik a csillagok? Mit kell tudnia az űrhajósnak? Lehet-e sétálni az űrben? Kisiskolásoknak ajánljuk!

Nagyon népszerűek az „ablakos könyveink", melyek kihajtható lapocskákkal teszik érdekesebbé a rajzokat, Most A tűzoltók címűre hívom fel a figyelmeteket!

Nagyobbakhoz szól a következő két ajánlat: megérkezett a  Csodaidők újabb része, a Hazatérők Raana Raastól. Aki még nem ismeri, nézzen bele az előző regényekbe, különleges világ várja: a Csodaidők világa különös, futurisztikus, gazdag fantáziával megalkotott világ. Sem rosszabb, sem jobb, mint a miénk, csak éppen más. Amikor azonban átlépsz ebbe a világba, ahol már több bolygón él az emberiség, mégsem csak álmélkodni fogsz, sok mindent ismerősnek is találsz. Mi még ugyan nem utazunk naprendszerek között, nem lépdelünk narancsszín gyepen vörös levelű fák árnyékában, nem ismerjük a háromdimenziós sakkot vagy a holokapcsolat döbbenetes lehetőségeit, de jól értjük az árvaházban növekvő Judy vágyait, a zsarnoki apa ellen lázadó Yaan indulatát, s Giin, a tekintélyes közösségi és szellemi vezető vívódásait. És ismerősök a családi erőterek is, ismerős a hagyományőrzés fészekmelege, a fiatalok forrófejűsége, a nagypolitika boszorkánykonyhája - vagy éppen a terrorizmus. A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világé is. Észrevétlenül ragad magával ez a világ sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével.  

A polcon van már Steig Larsson Millenium Trilógiájának várva várt harmadik kötete, A kártyavár összedől is! Gyertek és vigyétek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://szgyakonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr402481256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása