HTML

A blogról

A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium Könyvtárának blogja

Válaszd meg a házi feladatod!

Hivatkozási sablon

Könyvtárunk katalógusa

Fotóalbum

Hozzászólások

  • Penzkeresesaneten12: Internetes pénzkeresés - Weboldal építés / Cikk írás / YouTube, Instagram Marketing/Fordítás [Nem ... (2016.08.31. 19:54) Újra iskola!
  • Michelle Debreczeni: a megoldása ennek a totonak mi lenne? (2015.11.29. 10:38) Olvass velünk totó
  • h_zs: Gratulálunk innen a Veres Pálné Gimnáziumból. Különdíjasainkat szívesen látjuk egy napra a mi köny... (2013.05.06. 08:44) Megvannak a nyerteseink :)
  • Körhinta: És mesefilmeket miért nem vetítünk? Tükröm, tükröm! Hófehér és a vadász A lány és a farkas stb.Én ... (2012.09.26. 09:35) A népmese napja
  • blankanéni: Kedves Kollégák és Diákok! Én is köszönök minden élményt, amit veletek együtt élhettem át a könyvt... (2012.08.31. 16:42) Nyit a könyvtár!
  • Utolsó 20

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Olvass velünk II. forduló

2010.04.07. 15:04 blankanéni

(Szinte) minden csapattól beérkezett már az első forduló megoldása. Máris itt a következő feladatsor!

Ki mondta? Kinek? Melyik regényben?
 
A regények bizonyos szereplői szólalnak meg a következő 13+ 1 idézetben. Értékes pontokat szerezhettek, ha pontosan válaszoltok a feltett három kérdésre.
 
 
Az idézet
Ki mondta?
Kinek?
Melyik regényben?
1.
Egy fedél alatt éltem veled, és mégsem tudtam meg rólad semmit.
 
 
 
2.
Ó, én annyi mindenhez értek. Csak ránézek a mogyoróra, és megmondom: idei vagy tavalyi. A piacon az Adok-Veszek bácsi azt mondta, nőjek még egy kicsit, és mehetek hozzá kisegíteni, mert ha egy szőnyeget hoztak hozzá eladni, ránéztem a színére, és megmondtam, hol van összevarrva a visszáján.
 
 
 
3.
Tudod, én akkor ott álltam az ajtó mögött, és mindent hallottam
 
 
 
4.
Tudod jól, sose ártottam neked! Miért jársz vissza, miért kísértesz engemet?
 
 
 
5.
Bolond nőszemély. Azt hiszi, érdekel minket a betegségben meghalt nagynénje holtteste! Majd akkor nyissák ki, ha már elmentünk.
 
 
 
6.
Ide hallgasson, ne bődüljön rám, hogy Rómeó! Hanem szép lágyan, nyavalygósan mondja: Rú-me-jú! Ez az ! Így kell ennek szólni, lássa! Elvégre gyermeklány nem ordíthat, mint a vadtulok.
 
 
 
7.
Azt hiszem, ez nem igaz. Szerintem olyan vagy, mint a mamád, a papád, meg én. Ijedt, de elszánt, és ha eljönne az ideje, hogy bátor légy, biztosan az lennél.
 
 
 
8.
Szép lassan tudunk meg mindent…Azt is, hogy hívják…Azt is, hogy mit mondott Margaritának…és azt is, hogy miért tette…
 
 
 
9.
Mutasd a kezedet. Huh, de maszatos! Most mutasd fel az osztálynak. Piszkos?
 
 
 
10.
Otthon, a lakásunkban édesapámnak van egy üveg, a feketénél is feketébb tintája. Jobban tetszene neked, ha fekete lenne a cipőd?
 
 
 
11.
Akkor azt mondd meg, meddig maradol nálunk. Maradjál itt örökre. Nagy ramazurikat rendezünk. Iskola sincs most.
 
 
 
12.
S ha megfogadtam, nem is fújlak be. Indián becsületszavamra. Én nem bánom, elszidhatnak rabszolgaszabadítónak meg mindennek, én a szavamat állom. Senkinek nem mondom el. Nincs is, akinek elmondjam. Hát halljuk, hogyan történt!
 
 
 
13.
Nyuszi, te vagy a legbátrabb, ezért rád bízom ennek a kinccsel teli csodás ládának az őrzését.
 
 
 
+1
Egy nagy, kör alakú kő az út végén. Egyenesen nekimész. Ott várlak. Én megyek előre. Figyeld, hogy csinálom! A negyedik fáig szép lassan kell sétálni, mert a kapus odáig lát el, aztán szaladhatsz.
 
 
 
 
 
 

Örömmel jelentjük, hogy levelező rendszerünk megint működik, a II. forduló megoldásait a konyvtar@szgya12.sulinet.hu címre várjuk!

 

Jó munkát!

Szólj hozzá!

Címkék: olvass velünk

A bejegyzés trackback címe:

https://szgyakonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr861901761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.